Únicament matriculats al Curs de Cultura i Art. GRANS JARDINS ITALIANS. La Vil·la Adriana i la Vil·la d’Este. Martí Carbonell. 1, 2 i 3 de Juny.

Vil·la Adriana, Tívoli, Itàlia

Durant aquesta darrera sessió del nostre Curs de Cultura i Art tractarem el tema dels jardins italians, una expressió artística molt típica del Renaixement i el post renaixement
amb unes característiques culturals pròpies. Però no només rallarem dels jardins italians renaixentistes, sinó que podrem veure com el terme actual de jardí italià
engloba tota aquella estructura patrimonial històrica amb jardí que es troba en territori italià i que té unes característiques pròpies i comunes que definirem en aquesta sessió. Per aquest motiu, rallarem també de jardins italians en segles molt anteriors al Renaixement, concretament d’època romana imperial.

Vil·la d’Este, Tívoli, Itàlia

Per rallar d’aquestes estructures tan típiques de la península Itàlica posarem dos exemples de dos períodes diferents, però molt propers geogràficament. Ens traslladarem al poble de Tívoli, als afores de Roma, per conèixer la Vil·la Adriana, del segle II. Un palau imperial de l’emperador Adrià amb totes les característiques típiques del jardí italià que podrem definir i conèixer profundament. En segon lloc anirem fins a la Vil·la d’Este, del segle XVI i plenament renaixentista, un jardí inspirat pràcticament i totalment amb la Vil·la Adriana, centre de poder i de lleure d’una potent família aristocràtica italiana.