Cultura i Art. Dostoievski, 200 años: visión y apocalipsis. Amb Tamara Djermanovic. Dijous 25 a les 11:00 h

Dijous 25 a les 11:00 h a la Sala d’Actes. Pels que ho voleu seguir en directe per Internet: https://app.livestorm.co/ateneu-de-mao/tamara-djermanovic-cultura-i-art 

Desde Apuntes del subsuelo a Crímen y castigo, desde El diario de un escritor Los hermanos Karamazov, el humanismo trágico de la  obra  de  Fiódor  Mijáilovich Dostoyevski (1821-1881) abre mucho interrogantes que 200 años después de su muerte aún han quedado sin contestar. Los fantasmas ocultos de la mente, con su lado luminoso y su lado oscuro es el gran tema de todas sus novelas, cuya temática se articula como enormemente actual y hasta visionaria hoy en día.

Tamara Djermanovic (Belgrad, 1965) és professora d’estètica i literatures eslaves a la Facultat d’Humanitats de la UPF i és investigadora principal del grup de recerca Seminari d’Estudis Eslaus. Llicenciada en Literatura Comparada per la Universitat de Belgrad el 1990, es va doctorar en Humanitats a la UPF l’any 2004.

Entre el seus llibres destaquen Dostoyevski entre Rusia y Occidente  (Herder,  2006; publicat també en  rus  per  l’editorial  Rudomino,  2013);  El  viaje  a  mi  país  ya inexistente (Altaïr, 2013, publicat en serbi per Samizdat, 2018), i edicions dels llibres La construcción estética de  Europa  (Comares,  2014)  i  Tarkovski  y  la  cultura universal (Shangrila, 2020). Així mateix, ha publicat nombrosos  capítols  de  llibres, articles acadèmics en revistes nacionals i internacionals i textos en concepte de transferència del coneixement en diaris i revistes  culturals.  Ha  impartit  classes, seminaris i conferències en diverses  universitats  d’Espanya  i  també  a  Oxford,  a Londres, a París, a Buenos Aires, a Moscou i a Belgrad. És coordinadora acadèmica dels Diàlegs Humanístics UPF.