Taula rodona. El consum i el comerç de proximitat de Maó en Crisi.

La situació de l’oferta i demanda comercial en el centre històric de Maó ha sofert canvis en els darrers 20 anys.
Les diferents crisis econòmiques, l’evolució cap a l’especialització, el desplaçament de serveis cap al polígon i l’estacionalitat del turisme dificulten el manteniment d’una oferta comercial de proximitat mínima per donar servei a la població local.
En concret, la concessió del Mercat del claustre a la societat formada per un grup de comerciants del mercat l’any 1995 s’ha desequilibrat financerament i serà insostenible si no es dibuixa un pla concret de mesures de protecció del comerç de proximitat.
Es vol obrir un col·loqui on els representants polítics i els representants del comerç de Maó puguin aportar propostes per dinamitzar i fomentar un model comercial diferent per a Maó.

Participen:

Martí Pol – graduat en Geografia i màster en Innovació en la Gestió del Turisme. Autor del treball “Las influencias del turismo en la distribución y la tipologia comercial de la ciudad de Mahón”

Gemma Olives – Presidenta de l’Associació de comerciants del Mercat del Claustre
Vicente Cajuso – President d’Ascome
Joan R. Sánchez Tuomala  (Economista i soci – consultor de PROQUAME, i autor de l’informe “El consumo y el comercio de Maó en crisis. 1995-2018”
– Tecnic convidat per l’Ajuntament de Maó
– Representants dels partits polítics presents a l’Ajuntament de Maó

Dilluns dia 20 a les 20.00 h a la Sala Victory de l’Ateneu