OBRA i RECERCA. Nou cicle de conferències organitzat conjuntament per l’Ateneu i la Demarcació a Menorca del COAIB

 

La Demarcació de Menorca del Col·legi d’Arquitectes (COAIB) i l’Ateneu posen en marxa, de forma conjunta, un cicle de conferències que amb caràcter mensual i de forma alternativa es desenvoluparà al llarg d’aquest any 2020 i del proper, 2021. La primera tindrà lloc avui divendres, 28 de febrer, a partir de les 20,00h a la seu del COAIB Menorca, c/ Cos de Gràcia 38 de Maó, i la següent ja serà divendres 20 de març, a partir de les 20,00h a la Sala Victory de l’Ateneu.

Es tracta d’un nou cicle de conferències sobre arquitectura i crítica, des de la convicció que els arquitectes generen pensament, recerca i la crítica com a procés de reflexió conscient, que nodreix, dóna contingut i complementa el mateix ofici. Es planteja així des d’un posicionament que vol fer transversal la disciplina i més preocupada que mai per la societat a la que serveix. Pensar, fer, repensar per tornar a fer. Ofici, recerca i crítica en un cicle que, a més, vol superar la clàssica dicotomia entre Teoria i Pràctica: Tot és arquitectura, que es reformula i opera de manera circular.

El programa, a més, fa una aposta generacional: pretén convidar un ventall emergent d’arquitectes joves, en equilibri entre la frescor i un recorregut que els apropa a un primer estadi de maduresa. La major part d’ells del nostre arc mediterrani més conegut. Bianual i dirigit per l’arquitecte Toni Vidal, el cicle és organitzat conjuntament per l’Ateneu de Maó i la Demarcació de Menorca del COAIB: un fet que mostra més de la transversalitat de la disciplina, i de l’objecte dels debats plantejats.

El cicle s’estrenarà amb la propera conferència de Xavier Ros, d’HArquitectes, prevista per aquest Divendres 28 de Febrer a les 20h a la seu del COAIB Menorca. Cós de Gràcia 38, Maó