Lectura Jove. La lladre de llibres de Markus Zusak. Divendres 4 a les 19,00 h. Sala Tertúlies.

L’any 1939,  Segona Guerra Mundial, Alemanya Nazi. La Mort mai ha estat tan ocupada. Liesel Meminger, una nena de nou anys, viu amb una família acollidora al carrer Himmel. Els seus pares han estat deportats a un camp de concentració. Na Liesel roba llibres. Aquesta és la seva historia i la historia dels habitants  del seu carrer quan les bombes comencen a caure.

INFORMACIÓ IMPORTANT: aquesta historia està narrada per la Mort. És una petita historia sobre: una nena, un acordionista, alguns alemanys fanàtics, un jueu i uns quants robatoris. UNA ALTRA COSA IMPORTANT: la Mort visitarà la lladre de llibres tres vegades.

La mort, l’horror, la bondat, la fidelitat, la compassió.

Una època, un moment històric en que es podrien trobar els sentiments més extrems, la espècie humana mostrant les dues vessants més antagòniques. Podem sentir una gran decepció per aquesta espècie, pel seu grau d’atrocitats i, a la vegada, podem sentir en el nostre cor una immensa sensació d’humanitat, de saviesa.

Fins i tot en el fet del conformisme, l’acceptació, podem descobrir una increïble capacitat d’humilitat.

És excepcional el retrat que l’autor fa de la més temuda visita, la Mort, una mort que posseeix atributs humans i ens narra  la historia d’una nena excepcional.

La novel·la va ser publicada l’any 2005