Lectura Jove. La elegancia del erizo de Muriel Barbery. Divendres 13, 19,00 h. Sala Tertúlies

L’elegància de l’eriçó: la felicitat i la soledat

En el número 7 del carrer Grenelle, un edifici dels més cars i elegants de Paris, res és tal com sembla ja que les protagonistes de la historia amaguen un secret. Renée, la portera, fa molt temps que fingeix ser una dona comú i Paloma, una nena de 12 anys, amaga una intel·ligència extraordinària. La seva vida és solitària i s’esforcen per sobreviure i vèncer la desesperança fins que l’arribada d’un home misteriós farà que elles dues es trobin.

Muriel Barbery, una professora de filosofia,  va sorprendre amb aquest llibre just va aparèixer a les llibreries l’any 2006 i va rebre el Premi dels Llibreters 2007. L’escriptora va afirmar que “desitjava crear un personatge en el que ens trobéssim el desarrelament i la soledat més absoluta i que, al mateix temps, tingues la capacitat de tenir un ampli coneixement de la vida i fos una sàvia”. En L’elegància de l’eriçó, l’escriptora posa de manifest les dificultats d’alguns éssers humans per a establir relacions.

Juntes, Renée i Paloma descobriran la bellesa de les petites coses. Invocaran la màgia dels plaers efímers i inventaran un món millor. La novel·la tracta, a través dels diàlegs que mantenen Renée i paloma, sobre com aconseguir la felicitat donant valor a l’amistat, l’amor i l’art. Tot i ser dos personatges summament solitaris, ens presenten un himne a la vida.