La cultura no s’atura #5

…portem ja, ni ho comptem… dies de confinament, és la part més difícil i complicada i, ara més que mai necessitarem paciència i el recolzament dels demàs i tenir en compte que: 

  • quan fem allò que ens agrada serà sense pressa.
  • posar calma en fer les coses més senzilles.
  • viure el dia a dia i no pensar ja en demà.
  • aprofitar qualsevol moment per fer exercici i, sobretot, parlar.

Totes aquests punts acabaran generant una rutina que permetrà donar cap a tot i sortirem d’aquesta quarantena més preparats i cultes. Seguim donant idees; les propostes són pròpies de les professores de música i dibuix i de la vocal de Literatura; les altres sòn una selecció de tot el que s’està orientant a través de premsa, internet i xarxes.

Propostes des de l’Aula de Música: l’Aula música de l’Ateneu va actualitzant les seves propostes posant a la vostra disposició el seu blog on periòdicament hi allotja idees i activitats. Ho trobareu a el raconet de música. Cliqueu a sobre del blauet. 

Propostes des de l’Aula de Dibuix: Suggeriments per mantenir entretinguts els més petits els trobareu clicant aquí. Pàgina web de l’Ateneu de Maó.  

 

 

 

 

Propostes des de la secció de Literatura: Des de la vocalia de literatura ens proposen per aquesta setmana la ressenya del Decameró de G. Boccaccio que trobareu a la web de l’Ateneu. Clica aquí

 

 

 

 

 

 

ALTRES:

Museus: Visita guiada al museu Guggenheim de Bilbao. Han tancat, com tot, les seves portes, pero ens obren les seves exposicions i col·leccions. Clique GuggenheimBilbao.

 

 

 

Literatura: Avui dilluns, tindrem al Cículo de Bellas Artes de Madrid la conferència d’Almudena Grandes: La difícil memoria de una guerra. Cliqueu aquí, conferència d’Almudena Grandes

La revista Ajoblanco publica en obert els exemplars de la seva primera època, 56 números digitalitzats, des de l’any 1974 al 1980, justament un repàs al batec cultural de la incipient democràcia Espanyola. Cliqueu Ajoblanjco.

 

 

 

 

Cursos a la xarxa: Accés a la Biblioteca Digital Mundial. Es posible navegar-hi, buscar un període, un tema, una institució, qualsevol tipus d’article. També hi ha línies històriques i mapes interactius. Si sou curiosos endinsar-hi es un repta. Cliqueu Biblioteca Digital Mundial.

 

 

 

 

Música: S’ha fet viral pel seu bon humor o originalitat, cliqueu La banda del confineo, rumba, salsa, hip hop…  

També teniu la Playlist Oficial del #YoMeQuedoEnCasaFes, la música no ha fet anques enrrere i ha posat en marxa diferents concerts en streaming coneguts per Cuarentena Fest o Yo me quedo en casa. Cliqueu #YoMeQuedoEnCasaFes.

Proposta sempre interessant: aprendre a arpejar prou bé la guitarra seguint els cursfos de Pacho Varo. Cliqueu classes de guitarra amb Pacho Varona.

El teatre Bolshoi es posa en línia i durant quaranta dies transmetrà actuacions en viu al seu canal de YouTube, així podrem veure El lago de los cisnes, La bella durmiente, La novia del zar, Marco Spada, Boris Dodunov, Cascanueces, etc. l’inici de totes les actuacions serà a les 18:00h a España (les 19:00h a Moscú) i el trobarem disponibles durant 24 hores a partir de la dada de finalització de la transmissió. Clicau Teatre Bolshoi.

 

Documentals: Un bona combinació: viatge i gastronomia. televisió espanyola d’un classic: clicau Un país para comérselo, dos famosos (Imanol Arias i Juan Echenove) fan un recorregut culinari on es combina cultura i gastronomia.

Pels més petits: El cirque du soleil deixa en obert una bona part de les seves produccions i així podrem veure una gravacaió de 60 minuts els millors moments de tres dels seus espectàcles: Kurios Cabinet of Curiosities, O y Luzia. Cliqueu a cirquedusoleil.com 

Un altres opció es descarregar l’aplicació VR Cirque du Soleil que permetrà d’estar a l’escenari amb realitat virtual i tenir una visió privilegiada. Cliqueu a 180 degrees of imagine.

 

 

 

Social: Filosofia contra el coronavirus. Entrevista al pensador Emilio Lledó: Mirar con palabras a TV2, a l’espai, clica aquí, Imprescindibles. Ens parlarà del llenguatge, de la memòria, de la identitat i, especialment, de l’educació.

 

 

 

 

 

Basic: #quedatacasa perquè #joemquedoacasa