La cultura no s’atura #4

 

Tot just acabarem aquesta setmana la segona quinzena de confinament. Faltarà més temps i noves rutines a causa, justament, de la ruptura de les rutines: hem de tenir clar en quin dia ens trobem i crear uns nous horaris i normes: temps personal, temps de lectura, temps per parlar amb els altres, temps d’escoltar als altres. L’hem d’estructurar i de la seva organització crear un nou espai on tot hi tingui, novament cabuda.  No perdre el seny i recordar que dissabte afegirem una hora més al nostre confinament.

Amb tot la informació i el dret a la informació es força importat i heu de saber que molts medis de comunicació ho estan passant, ara per ara malament perquè el seu nivell d’ingressos ha baixat degut a la falta d’anunciants i la baixada de vendes.  Alguns poden aguantar el cop d’altres se’n ressentiran. Es el moment de pensar en els nostres i el nostre diari, el diari MENORCA. La opció de llegir la versió digital és vàlida, però penseu que encara els ajudarem més adquirint aquesta subscripció. El diari és de tots els menorquins i el dret a la informació és per a tots.

Salut, ara més que mai, a tots. ;-).

Propostes des de l’Aula de Música: l’Aula música de l’Ateneu va actualitzant les seves propostes posant a la vostra disposició el seu blog on periòdicament hi allotja idees i activitats. Ho trobareu a el raconet de música. Cliqueu a sobre del blauet.

amb aquarel·les

Propostes des de l’Aula de Dibuix: Suggeriments per mantenir entretinguts els més petits els trobareu clicant aquí. Pàgina web de l’Ateneu de Maó.

 

 

 

Menorca también contemporànea: Un dels ponents que havien de participar dins del curs MENORCA TAMBIÉN CONTEMPORÁNEA, era José Manuel Ballester, Premi Nacional de Fotografia 2010, qui aquest dies ha tingut moltes recerques a les xarxes socials en la seva participació a la proposta artística Espacios ocultos, que proposava de buidar dels seus personatges algunes de les obres més famoses de la història de l’art. Doncs aquestes imatges, buides de personatges (El jardí de las delicias de El Bosco, com un terreny herm i despoblat; La última cena de Leonardo, on no hi ha ningú assegut a la taula; o el Nacimiento de Venus de Boticelli, com una closca buida enmig de la mar) han sigut represes a les xarxes per demanar a la gent que es quedi a casa fent front a la pandemia.

 

 Revista de Menorca: Des de la Biblioteca / arxiu de l’Ateneu els recordem que el darrer número de la Revista de Menorca es en obert i per a tothom.  El podeu trobar clicant a Revista de Menorca. En qualsevol cas l’Ateneu està digitalitzant tots els números publicats accessibles a través de l’enllaç índex Revista de Menorca.

ALTRES:

Història: Si voleu endinsar-vos en com es va actuar en altres pandèmies que hi ha hagut a la història, en especial en el segles XVIII i XIX, interessant article de La Vanguárdia.

Cursos a la xarxa: Pot ser és un bon moment cursos gratuïts per millorar determinades habilitats, practicar idiomes o, simplement, aprendre per aprendre:

Cambridge Assessment English (no espantar-se perque la web està traduïda), es tracta d’una fundació sense ànim de lucre que posa, durant la quarantena, tots els seus recursos digitals de forma gratuita. Aprendre anglès amb les seves webinars (seminaris web per a professors i famílies); i amb el Cambridge para Ti ofereix a famílies i estudiants, de tots els nivells, recursos perquè des de casa els pares puguin ajudar en l’aprenentatge de l’anglès dels seus fills

Música: Avui adjuntarem diferents podcast amb música variada:

L’Auditori de Barcelona ofereix un concert a diari a partir de les 20.00h a través de facebook. clicleu facebook.com/auditoribarcelona. Altaveus i música per favor !!!

Pels amants del country: clicau Cocaine & Rhinestones.

Pels amants de l’òpera: clicau Abrimos la ópera.

Història de la música i dels personatges han marcat el segle XX: clicau Sofá Sonoro.

Música i història ficció: clicau Bear and a Banjo.

Si vos agrada la salsa o el reguetón: clicau Made in Medellín.

Història i divulgació musical: clicau Decomposed.

Teatre: A través de l’enllaç #CoronavirusPlays, podreu accedir a diferents monòlegs que el col·lectiu d’actors va penjant perquè en puguin fer seguiment des de casa durant l’aïllament. S’obrirà en una compte de twitter, entreu-hi i trobareu enllaços de youtube que els diferents actors han deixat per a tothom.

Per tots: El Ministeri d’Educació oferta diariament 5 hores de contingut pedagògic a la televisió pública per paliar la falta de classes que provoca l’aillament per combatre la pandemia. Cada dia es centra en una asignatura. De 9.00 a 12.00h a Clan Tv per a Primaria i de 12.00 a 14.00 a La 2 per a Secundaria i seguint el següent esquema:

 

EDADESLUNESMARTESMIÉRCOLESJUEVESVIERNESHOR. Y TV
6-8

años

MatesSocialesEd. Artística

Ed. Física

Lengua

Idiomas

Naturales9-10

Clan Tv

8-10

años

MatesSocialesEd. Artística

Ed. Física

Lengua

Idiomas

Naturales10-11

Clan Tv

10-12

años

MatesSocialesEd. Artística

Ed. Física

Lengua

Idiomas

Naturales11-12

Clan Tv

12- 14

años

MatesSocialesEd. Artística

Ed. Física

Lengua

Idiomas

Naturales12-13

La 2

14- 16

años

MatesSocialesEd. Artística

Ed. Física

Lengua

Idiomas

Naturales12-13

La 2

Els continguts que s’emeten procedeixen de 14 editorials i diverses plataformes educatives que els han facilitat de forma totalment gratuïta i que es poden localitzar a unprofesor.com.

Dia a dia: Per aquells a qui anar a cercar menjar pot ser un problema teniu Agroxerxa, una plataforma on hi trobareu un catàleg online de productes alimentaris del sector primari a Menorca. A més a més hi trobareu punts de venda, per municipis i, dins d’aquestes, cada una de les botigues adherides, algunes de les quals, segur que les coneixereu, us portaran la compra a casa vostra. I ja posats i amb prou temps per davant podem trobar un bon receptari de cuina menorquina a la web descobreix Menorca.

Escacs: El club d’escacs d’Alacant ha posat en marxa una iniciativa per aquest dies d’aïllament. Es tracta d’ensenyar a jugar a qualsevol persona que vulgui aprendre a jugar a escacs. Qualsevol nivell. La única cosa que es demana són ganes: clicau Contra el Coronavirus Ajedrez.

 

 

CONSELLS PER NO PERDRE EL SENY:

 

Basic: #quedatacasa perquè #joemquedoacasa