Curs Cultura i Art. Setmana del 4 al 10 d’octubre 2021.

Estimades i estimats alumnes, en nom de la Presidenta i els membres de la Junta de l’Ateneu us volem donar la benvinguda a una nova edició del Curs de Cultura i Art de l’Ateneu de Maó i donar-vos les gràcies per dipositar la vostra confiança en noltros.
Durant aquesta primera sessió presentarem el curs on algún membre de la Junta ens adreçarà unes paraules en nom de la institució i presentarà el coordinador del curs. Seguidament presentarem el nou curs amb les seves novetats i funcionament en aquest nou any docent “diferent” per la situació sanitària, així com totes les classes, professors/es i activitats que tenim preparades des d’octubre fins juny.

Seguidament i després d’aquest acte més protocolari iniciarem la primera sessió dedicada a dos grans exponents del darrer Renaixement italià que durà a terme el professor Martí Carbonell, titulat “Vil·la Farnese i Vil·la Lante. Renaixement en estat pur”. En primer lloc introduïrem el tema parlant dels jardins italians renaixentistes i manieristes explicant les principals característiques d’aquests estils artístics. Després començarem a rallar dels nostres dos protagonistes del dia, la Vil·la Farnese i la Vil·la Lante com a molt bons representants dels jardins i palaus italians del segle XVI. Xerrarem dels seus principals protagonistes i desenvoluparem els seus trets artístics i patrimonials rallant de l’arquitectura, escultura i pintura d’aquest dos palaus/jardins del darrer renaixement italià.

Per informació de com accedir a l’activitat: culturaiart@ateneumao.org.