CULTURA I ART. Les pintures més cares de la història (I i II), per Juan Elorduy. Setmana del 24 al 30 d’octubre i del 7 al 13 de novembre. Només alumnes del curs de Cultura i Art.

LES PINTURES MÉS CARES DE LA HISTÒRIA (I i II)

Juan Elorduy

Fa mig segle que es fa menció del valor econòmic de les obres d’art. El mercat va començar a especular amb l’art, arribant a pagar quantitats astronòmiques. Ara es cita el que s’ha arribat a pagar per elles com un valor més i com si es tractés d’una carrera. Les subhastes d’art són ja un espectacle i es converteixen en noticia les sumes pagades per una pintura o una escultura contemporània. És un escàndol pagar una milionada per un Picasso? Val més que un futbolista?
Es compren per amor a l’art o als doblers? Quines són les obres més cares? Quins són els artistes favorits per aquest rànquing? Hem fet un llistat amb les 80 obres més cares. Les comentarem i analitzarem. Descobrirem les històries que hi ha darrere de moltes d’elles, algunes especulatives i altres d’amor a l’art. També ens servirà aquest curs per fer un repàs als artistes mes cotitzats del món.
Començarem la primera sessió pels artistes del segle XIX, impressionistes i postimpressionistes, per continuar en sessions posteriors amb el autors i les obres del segle XX i XXI.

Només per a socis matriculats a les classes de Cultura i Art.