Conferència: Nicolau Manent. De l’èxit a l’oblit

Jordi Orell Villalonga

Divendres 2 de febrer a les 20.00 h

Dins del conveni signat entre l’Ateneu i JJMM de Maó presentem la que tindrà lloc el divendres dia 2 de febrer a les 20,00 h, Jordi Orell Villalonga, qui amb l’ús de fotografies, audicions i exemples a piano, ens farà una descripció del compositor menorquí Nicolau Manent, sota el títol: Nicolau Manent. De l’èxit a l’oblit.

És obligació rescatar menorquins caiguts a l’oblit i mes quan han sigut capdavanters en el seu nínxol de coneixement. Fa poc l’Ajuntament de Maó en va rescatar una dona notable com Margarita Comas, acadèmica, científica i compromesa amb la societat, caiguda en l’oblit per mor del temps i condició, esser dona; el mateix Lluís Tasso, editor, a qui l’Ateneu va retre homenatge a finals de l’any passat, nascut a Maó i amb tota una carrera d’èxit a Barcelona, on fins i tot hi te un carrer, qui el recorda i a Maó? ningú en sap d’ell;  divendres recuperarem la figura d’un maonès que ja de ben jove va destacar, amb 12 anys era solista de l’orquestra del Teatre Principal de Maó i als 20 marxa a Barcelona a provar fortuna. Va ser pioner de la sarsuela catalana i tal seu nivell que José Zorrilla, l’autor de Don Juan Tenorio l’autoritzà en exclusiva a versionar-lo… però… Ja serà Jordi Orell qui ens desgranarà la persona que fou Nicolau Manent.

Nicolau Manent

Aquesta és una nova proposta de la col·laboració que porten a terme ambdues institucions i amb la que pretenem atreure l’interès de tots, des dels mes interessats pel món de la música i els seus creadors, passant per aquells que volen conèixer les persones i la seva empremta i fins i tot a aquells que el que volen és saber com de prolífica i desconeguda arriba a ser la nostra societat, petita en una petita illa.

Els convidem amb aquesta proposta que esperem que sigui del gust de tothom.