Cicle. El romanticisme: Emily Brontë.

COMMEMORACIÓ DEL BICENTENARI D’EMILY BRONTË

(1818-1848)

La cèlebre novel·lista i poeta Emily Brontë  mereix ser recordada i revisitada en el context cultural i social de la seva època.  La poderosa atmosfera del Romanticisme va impregnar la cultura europea en tots els àmbits durant la primera meitat del segle XIX. De tot això parlarem a l’Ateneu de Maó d’octubre a desembre en aquest cicle que tindrà com a figura central l’escriptora anglesa i la seva obra.

Dimecres 24 octubre a les 20 h: Diego Dubón Pretus, professor jubilat de Llengua Castellana i Literatura: “El Romanticisme, una crisi ideològica i estètica

Divendres 9 novembre a les 20 h: Carme Cloquells Tudurí, professora i especialista en literatura anglosaxona: “Una ànima valenta. 200 anys amb Emily Brontë”

Divendres 30 novembre a les 20 h : Lectura de textos d’Emily Brontë amb acompanyament musical: “Una ànima valenta: obra d’Emly Brontë. Lectura de fragments.

Dissabte 15 desembre a les 18 :30 h : Pel·lícula Cumbres Borrascosas (1939), del director William Wyler, amb Laurence Olivier i Merle Oberon.  Es prega puntualitat.