Oferta d’activitats a l’Ateneu. Curs 2020-2021

Nova normalitat, nova situació, nou curs.
Des de l’Ateneu ens posem en marxa per donar inici a les activitats habituals que aquesta entitat anualment ve oferint. El primer pas ha sigut elaborar uns protocols sanitaris que regeixen en aquests moments les nostres relacions, tot degut a la pandèmia Covid-19, com són: distància, actituds, compromís i, per sobre de tot, responsabilitat i sentit comú amb un mateix i vers els altres. S’ha determinat la capacitat màxima dels espais perquè s’hi pugui accedir i estar amb tranquil·litat, comoditat i seguretat. Uns s’han remodelat i altres redistribuïts. El fet és que l’Ateneu ha decidit dotar de normalitat aquests temps tan rars. Uns protocols se’ls hi passarà a tots aquells que iniciïn activitats, també els podran trobar a la web de l’Ateneu, i que poden variar segons les activitats i matèries.
Comunicar, també, que hem rebaixat ràtios d’ocupació a cada secció; hem alterat horaris per evitar coincidència de pas tant a les entrades com a les sortides; hem establert controls d’accés com a garantia per a tots i ens hem compromès tots, tota la família de l’Ateneu, a convertir aquest curs 2020-2021 en un gran experiment, on les noves tecnologies tindran un paper importat com a eines col·laboratives, per fer allò que tan bé sabem fer.
Anem per feina.

Música:

Aula Música – Ateneu Maó

L’activitat de música va nèixer fa més de 20 anys  i des dels seus inicis hem tingut com a objectiu despertar l’interès per la música, aprendre a estimar-la i a gaudir-ne des de les primeres edats i a crear als nostres alumnes una bona base pel bon desenvolupament del seu futur musical. Aquest curs tan especial hem treballat elaborant un pla de contingència per complir amb totes les normes sanitàries per poder oferir i gaudir d’unes classes de música el més segures possible.Treballam amb una metodologia molt dinàmica, lúica i sensorial. Entenem la música com un tot: llenguatge musical, cançó, dansa, expressió corporal, pràctica instrumental, audició i relaxació. Treballam de manera flexible tot adaptant-nos a les necessitats i motivacions dels nostres alumnes.

Les classes de sensibilitazació i llenguatge musical són en petit grup (màxim 8 alumnes tot respectant la distància de seguretat de metre i mig) i les classes d’instrument són induviduals.  Per a fer instrument és imprescindible fer llenguatge musical al menys fins als 9 anys.

 

MATERIES QUE S’IMPATEIXEN

 

  • Sensibilització musical (a partir de 3 anys)
  • Música per a compartir (grup familiar per a fillets de entre 6 mesos i 3 anys)
  • Llenguatge musical a partir de 7 anys
  • Piano
  • Flauta travessera
  • Violí
  • Guitarra
  • Arpa

 

QÜOTES

 

Es fa un  pagament inicial per mitjà de transferència bancària en concepte de matrícula de 50€ . Les classes col·lectives es paguen per adelantat la primera quinzena de mes mitjançant domiciliació bancària, i directament al professor en efectiu les classes individuals d’instrument. Els germans gaudeixen d’un 15% de descompte en les mensualitats i un  descompte de 10 euros en la matrícula.

 

GRUPNOMBRE DE SESSIONS I QÜOTA MENSUAL
NADONSUNA SESSIÓ QUINZENAL 12€
4 ANYSDUES SESSIONS SETMANALS 40€
5 ANYSDUES  SESSIONS SETMANALS 40€
6 I 7 ANYSDUES SESSIONS SETMANALS 40€
7 I 8 ANYSDUES SESSIONS SETMANALS 40€
8 I 9 ANYSUNA SESSIÓ SETMANAL 20€
9 I 10 ANYSUNA SESSIÓ SETMANAL 20€
INSTRUMENTUNA SESSIÓ SETMANAL 45 MINUTS 60€
INSTRUMENTUNA SESSIÓ SETMANAL 60 MINUTS 75€

 

TERMINIS DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA:

 Entrega de preincipcions oberta fins a dia 18 de setembre. Aquesta es farà omplint un formulari a través de correu electrònic. També poden demanar informació i/o cita prèvia telefonant a l’Ateneu al número 971.360.553. Les matrícules es formalitzaran la setmana del 21 al  25 de setembre.

Dibuix i Pintura:

Cartell DIBUIX curs 2019-2020 ateneu versió 2

Robòtica amb APRENTIK:

APRENTIK eduquem, potenciem habilitats i facilitem l’aprenentatge a través de la construcció de robots (Robòtica Educativa).

Apliquem un projecte educatiu propi realitzat pel nostre equip de mestres i enginyers. El nostre principal objectiu és familiaritzar els infants amb la robòtica fent servir peces interconnectables, amb les quals construeixen des de màquines simple (engranatges, politges, palanques, rodes i eixos) fins a petits robots amb diferents formes. En aquestes construccions hi incorporen motors i sensors que, programats a través de l’ordinador, permeten fer girar eixos, fer desplaçar els robots per l’espai, aconseguir que reaccionin amb el contacte humà o amb l’entorn a través de sensors, etc.

És una activitat dirigida a alumnes d’educació primària i secundària. Es divideix en tres programes diferents segons edats (cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior) que permeten oferir una formació personalitzada i de qualitat a cada alumne. Alhora, els pares i mares reben un seguiment de totes les activitats que realitzen els seus fills.

L’activitat extraescolar té una hora i mitja de duració, en el que cada alumne segueix el seu material d’acord a la edat i ritme de treball. Es sol treballar en parelles.

Extraescolar els dilluns de 16:00h a 17:300h.

Enllaç inscripcions: inscripcio.aprentik.cat

Telèfon contacte: 679775295

Web: www.aprentik.com

Temps de Lectura:

Temps de Lectura

A Temps de lectura fem una trobada mensual. Hem escollit diverses obres i a la trobada intercanviem les nostres opinions.

22/10/20: El primer home de Camus i capitols 46-47 de la segona part del Quixot

26/11/20: La vida es sueño de Calderón de la Barca i capitols 48-49 de la segona part del Quixot

17/12/20: La vida del doctor Samuel Johnson, de James Boswell i capitols 50-51 de la segona part del Quixot

27/1/21: El otro de Borges i capitols 52-53 de la segona part del Quixot

25/2/21: Poemas de Guerra de Wilfred Woen i capitols 54-55 de la segona part del Quixot

25/3/21: Marguerite Yourcenar, Memorias de Adriano i capitols 56-57 de la segona part del Quixot

21/4/21: Anaïs sota les voltes de Maria Vilanova Vila-Abadal a la sala d’actes de la biblioteca municipal

20/5/21: Chinua Achebe, Todo se desmorona i capitols 58-59 de la segona part del Quixot

17/6/21: Juan Rulfo, Pedro Páramo i capitols 60-61 de la segona part del Quixot

Tallers de Música:

Els tallers de música ofereixen dos tipus de classes, les individuals i les col·lectives . Les individuals són les d’instrument i les col·lectives les de sensibilització i llenguatge musical. Els instruments que es poden estudiar són: piano, flauta travessera, guitarra, arpa i violí. També s’orefeixen classes amb grups familiar per famílies amb fillets de entre 6 mesos i tres anys. El príode d’inscripció està  ja obert fins a dia 11 de setembre per antics alumnes i a partir de dia 14 s’obre un nou període per a nous alumnes.

Lectura Jove:

Aquest curs per participar al Taller de Lectura Jove s’haurà de fer una inscripció prèvia, tot i ser una activitat gratuïta. Es recorda que va adreçat a joves a partir de 14 anys i es reunirà el segon divendres de cada mes, d’octubre a juny.

Taller d’escriptura:

Les classes d’escriptura coordinades per l’escriptora i periodista Ana Haro continuen a l’Ateneu aquest curs 2020/2021. El relat breu serà el gènere amb el qual es treballarà en tots els nivells per conèixer i repassar les tècniques narratives que permetran als assistents enfrontar-se a l’escriptura de textos, tant de ficció com basats en fets reals.

S’obrirà un nou grup per a principiants (Relat I), els dilluns de 11.30 a 13 hores. A més, es podrà assistir al grup de nivell intermedi (Relat II), pels aficionats amb alguna experiència en la pràtica del relat, que tindrà lloc els dimarts, també de 11.30 a 13 hores i, finalment, els interessats amb més experiència poden apuntar-se al Laboratori de Relats, que es reunirà els dilluns a la tarda, a partir de les 17.45 hores.

El taller d’escriptrura comença el dilluns 19 d’octubre (‘Relat I’ i ‘Laboratori de Relats’) i el dimarts 20 d’octubre (‘Relat II’) i acabarà el dilluns 19 i el dimarts 20 d’abril, respectivament.

Preu total de cada taller: 320 euros. Tots els participants hauran de ser socis de l’Ateneu durant el curs. Places limitades i adjudicades per ordre d’inscripció en: ana@laisladelosescritores.com

En cas de no poder realitzar-se les classes presencials, els tallers d’escriptura coordinats per Haro seguiran desenvolupant-se en la seva modalitat a distància, un format que ja està operatiu des 2016 a través de La isla de los escritores, el projecte online que coordina la professora i que comptarà amb un preu especial per als socis de l’Ateneu. A més, a l’acabar el curs, com cada temporada, està prevista la publicació d’una antologia amb històries de tots els participants.

Conversa en Alemany/Konversation auf Deutsch:

Curs dirigit a persones amb nocions de la llengua germànica i, fonamentalment, amb ganes d’aprendre i practicar la llengua de Hermann Hesse i Anna Seghers. El curs es sustenta en un intercanvi d’idees o opinions sobre esdeveniments actuals, i sempre intentant que aquestes es facin emprant l’alemany. El curs es podrà desenvolupar en tots els nivells: bàsic, mitjà i avançat. Hem iniciat l’activitat en un grup reduït i fem servir el llibre: Deutsch a la Berlinesa I i II. El curs tindrà lloc a l’Ateneu, dilluns matí.

Conversa en Anglès:

Hem creat un petit grup on parlem de temes d’actualitat i de caràcter cultural amb l’objectiu de generar confiança entre els assistents a l’hora de parlar en anglès. Sovint un sap el que vol dir per a l’hora d’esperesar-se hi manca confiança. Com a grup d’amics parlem i com a nativa anglesa vaig corregint expressions, paraules o frases fetes a la que els anglesos en som aficionats. L’objectiu és que cadascun de nosaltres el pugui expressar en anglès.

Trobades d’escacs:

Chess

Els dimarts ens trobarem per jugar escacs i aprendre de les partides de grans mestres.

El nivell iniciació (ja sigui per a nens com per adults) el farem segons demanda i possibilitats de tots i d’espais. Només cal dur mascareta i ganes de deixar-se meravellar pel joc!!

 

Francès:

Classes de francès amb professora nativa.
Grups reduïts per poder personalitzar les classes. Nivells: principiants, A1, A2, B1 i B2.
Classes de conversació amb temàtica de cultura general i civilització francesa.
Lectura de textos en francès i els seus comentaris.

Taller de narrativa:

Aquest taller es realitzarà els Dimarts de 18:00 a 20:00 h.

quadern de memòries 2020 ATENEU_1

 

Informàtica

Com ja fa uns anys, farem el curs d’Informàtica a l’Ateneu cada dilluns, de 18:00 a 20:00 h. Com solen ser grups reduïts, podem adaptar-nos als interessos i coneixements de les persones que s’han apuntat. En línies generals, tractem sobre el manteniment bàsic d’un ordinador, com podria ser l’ús dels antivirus i altres aspectes de seguretat informàtica, així com tenir correctament actualitzat el sistema operatiu. Entre el contingut del curs també estan els temes d’ofimàtica, com el management d’un processador de textos, fulls de càlcul, saber elaborar presentacions. Per altra banda, també mirem com poder aconseguir informació correctament d’Internet, ja sigui utilitzant la Wikipedia, Google Earth i altres mitjans, així com poder fer compres de manera segura, sigui de viatges o altres coses que puguin interessar. També, en els darrers anys, hi ha hagut molt d’interès per aprendre sobre els mòbils intel·ligents, pel que també ho hem incorporat al curs.
Les persones interessades en aquest curs haurien de dur el seu propi portàtil.

 

Donem continuitat a totes les altres actvitats com són: Literatura, CineClub i Fotografia.