#2 Quedat a casa però passat-ho bé.- propostes des de l’Aula de Dibuix i Pintura.

Els més petits, a classe, van dur les seves joguines per a dibuixar-les i pintar-les. La proposta d’aquesta setmana consisteix en fer el mateix però posant una tassa amb un missatge positiu (us el podeu inventar) davant la joguina. També podeu posar la joguina a dins de la tassa.

Adjunt uns exemples per a que us serveixin d’insipració:

Com fer massilla o argila casolana per als fillets i filletes que no tinguin plastilina a casa seva:

– 2 tasses de bicarbonat de sodi

– 1 tassa de fècula de blat (maicena)

– 1 tassa i 1/4 de tassa d’aigua

S’han de mesclar tots els ingredients dins una olla i escalfar-los a foc mitjà (remenant constantment) durant 8 minuts. Després s’ha de deixar refredar i amassar per incorporar bé tots els components (opcional: podeu afegir colorant alimentari). Ara podreu donar-li la forma que desitgeu (més avall teniu uns exemples).

S’ha de procurar mantenir sa massa que sobri embolicada amb plàstic perquè no s’eixugui. Una vegada la massa s’ha eixugat es pot pintar.

Pels no tan petits. Comentar que existeix una plataforma anomenada Google Arts & Culture (abans nomenat Google Art Project). És un lloc web de l’Institut cultural de Google que presenta una recopilació d’imatges amb alta resolució d’obres d’art exposades a diversos museus arreu del món. També conté un recorregut virtual per a les galeries en les quals es troba.

Adjunt uns tutorials per a ajudar-vos a saber com navegar-hi (heu de copiar els enllaços i enganxar-los al vostre navegador):

https://m.youtube.com/watch?v=q0-qeuMJ4bw

https://m.youtube.com/watch?v=Jy9RcTYVcAY

A més, voldria destacar efusivament la unicitat d’aquesta plataforma, que permet augmentar les imatges (zoom) fins a poder veure les pinzellades de la majoria dels quadres en qüestió.