La cultura no s’atura #10

Des de l’Ateneu tornem a proposar una jornada en streaming, en aquest cas, els convidem a una tertúlia, dimarts 5 de maig, a partir de les 20:15 h. Els participants són Vicente Cajuso, comerciant i president d’ASCOME i Pedro Mir, investigador de la Universitat de Navarra especialista en marketing. El comerç ha sigut un dels grans afectats per la paràlisi que l’estat d’alarma ha comportat, però ja fa temps que el comerç venia patint una crisi motivada pel canvi de paradigma que representen les vendes online. El tancament dels comerços i el confinament social ha sigut un altre cop.

Dimarts ens parlaran d’aquest món. Vicente Cajuso, com a comerciant, ens parlarà de la dificultat de lluitar de forma desigual amb un món que supera al petit comerç i de la necessitat de reinventar-se constantment per fer-se present i visible. Pedro Mir, especialista en marketing ens mostrarà les noves fórmules. Abans l’empresa necessitava un bon comercial, ara de l’eina: un bon marketing. Es la ciència d’explorar i crear valor per a satisfer necessitats d’un mercat objectiu. Que traduït vol dir: saber on i com som; avançar-se al que puguem necessitar i, si importa, crear necessitats, per acabar satisfent aquesta necessitat. Vendre allò que acabem necessitant i tot això abans que ho busquem en un altre lloc.

Interessant, no? Dimarts 5 a partir de les 20:15 h podreu accedir-hi formulant la vostra inscripció en el següent enllaç: https://app.livestorm.co/ateneu-de-mao/tertulia-pedro-mir-vicente-cajuso

Amb tot arribem al final, del confinament, l’Ateneu ha de tornar la Nova normalitat, òbviament no serà demà, però serà. De moment podem sortir, demà passat serà entrar…a l’Ateneu. Un nou Ateneu on aprendrem a conviure realment i virtualment. Ens hem estrenat i la resposta social ha sigut tremenda. Ara treballarem perquè aquests dos mons siguin possibles, i puguin, d’una manera o altra satisfer i, novament, enganxar, reprendre el fil perdut. (Suite de “La Vita è Bella” de Nicola Piovani)

A Sa Rovellada de Baix 25 vos hi esperem, a s’Ateneu. (Acabo de llegar. Fito&Fitipaldis)

Dimarts dia 2 de maig a partir de les 20:15h  la tertúlia que anirà a càrrec de Pedro Mir, investigador de la Universitat de Navarra, especialitzat en màrqueting digital i Vicente Cajuso, comerciant i president d’ASCOME (Associació Empresarial de Comerciants de Menorca).  Ens parlaran sobre el comerç de Menorca: present i futur després de la COVID-19 i el comerç de proximitat en relació al distanciament social. Modera i presenta, Margarita Orfila, Presidenta de l’Ateneu de Maó i Martí Carbonell Salom, Vocal de Formació i Secretari Segon de l’Ateneu. Modera i presenta, Margarita Orfila, Presidenta de l’Ateneu de Maó. Per enregistrar-se podeu clicar a l’enllaç Tertúlia amb Vicente Cajuso i Pedro Mir o bé accedir a la Pàgina web de l’Ateneu de Maó.

Aula Música – Ateneu Maó

Propostes des de l’Aula de Música: l’Aula música de l’Ateneu va actualitzant les seves propostes posant a la vostra disposició el seu blog on periòdicament hi allotja idees i activitats. Ho trobareu clicant a el raconet de música

Propostes des de l’Aula de Dibuix: Propostes per aquest cap de setmana que ens adrecen des de l’Aula de Dibuix de l’Ateneu i que trobareu clicant aquí: Pàgina web de l’Ateneu de Maó.  

Propostes de la Vocalia de Literatura: A l’Ateneu de Maó, encara que sigui des de casa, celebrem també el Dia del Llibre. Enguany, amb una proposta diferent: els membres dels clubs Temps de Lectura i Taller de lectura jove i del Curs de Literatura Castellana i Universal han preparat una selecció de llibres que els han agradat molt. Tots es poden trobar tant en paper com en format digital. Cada obra recomanada s’acompanya d’un enllaç a una pàgina on hi ha informació o una ressenya orientativa a la que podeu accedir clicant aquí: Pàgina web de l’Ateneu de Maó.  

Propostes de la Vocalia de Formació: Dimecres 22 d’abril va tenir lloc en streaming la conferència a càrrec de Martí Carbonell Salom, historiador, Vigència menorquina en l’Algèria actual, corresponent al cicle Tan a prop, tan enfora, L’intents lligam històric entre Menorca i Algèria i que podeu reproduir clicant aquí: Pàgina web de l’Ateneu de Maó.

14NOV015-Alicante. Portavoz de la Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitaria (SESPAS) para Cambio Climático y Salud

Propostes de la Vocalia de Tertúlies: Dimarts 28 d’abril va tenir lloc la videoconferència per a tots els subscrits, en streaming, que es va oferir des de la plataforma de l’Ateneu, a càrrec de Ildefonso Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández, d’Alacant, i President del Comitè de Polítiques de la Federació Mundial d’Associacions de Salut Pública.  En ella es va tractar de la part social i sanitària del procés de desconfinament de la pandèmia provocada per la COVID-19. La podeu reproduir clicant aquí: Canal YouTube de l’Ateneu de Maó.