1600è aniversari de l’encíclica del bisbe Sever

Organitzat per l’Ateneu de Maó conjuntament amb el Cercle Artístic de Ciutadella i patrocinat per la Fundació Rubió, es portaran a terme, tant a Maó com a Ciutadella un cicle de conferències inscrites dins d’un projecte mes ampli com ho es tot el seguit d’activitats que la comissió organitzadora del 1.600 aniversari de l’encíclica de Sever portaran terme al llarg d’aquest 2018, comissió a la qual no només hi pertanyen l’Ateneu de Maó i el Cercle Artístic de Ciutadella, sinó també el Bisbat de Menorca, el Consell Insular de Menorca, l’IME, la Consellería de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear, la Fundació Rubió, l’IEB i l’Ajuntament de Maó.

Pel que fa el cicle de conferències aquestes tindran el seu inici el proper dijous dia 15 de febrer a les 20,00 h., a l’Ateneu de Maó, on Pablo C. Diaz Martín, Catedràtic d’Història Antiga a la Universitat de Salamanca, ens parlarà de ‘El marco político y social del siglo V dC’.  Divendres 16 a les 20,00 h. es reproduirà al Cercle Artístic de Ciutadella.

Dijous 22 de febrer a les 20,00 h. a l’Ateneu de Maó, Mar Marcos Sánchez, Catedràtica d’Història Antiga a la Universitat de Cantàbria, ens parlarà de ‘El auge de la intolerancia religiosa en el Mediterràno tardoantiguo: la Carta de Severo de Menorca en su contexto’. Divendres dia 23 a les 20,00 h. es reproduirà al Cercle Artístic de Ciutadella.

Dijous 15 de març a les 20,00 h. a l’Ateneu de Maó, Josep Amengual, Professor d’Història de l’Església al CETEM, ens parlarà de ‘La encíclica del bisbe Sever y los escritores del siglo V dC presentes en Menorca’. Divendres 16 a les 20,00 h. es reproduirà al Cercle Artístic de Ciutadella.

Dijous 22 de març a les 20,00 h. a l’Ateneu de Maó, Miguel A. Cau, investigador de l’ICREA i professor d’Història Antiga a la Universitat de Barcelona, ens parlarà de ‘La presencia cristiana en Menorca y en las Baleares a partir del siglo V dC a través de la arqueologia’. Divendres 23 al les 20,00 h. es reproduirà al Cercle Artístic de Ciutadella.